čtvrtek 28. března 2013

TAG: Kosmetické záležitosti, které mi opravdu nejdou

Krásný večer všem!:)
Dnešní článek není ani o recenzi, ani o laku.. je zase z trošku jiného soudku:) Už nějakou dobu koluje blogovým světem tag, který se zaměřuje na naše kosmetické "nešikovné já" a řada tedy přišla i na mě:) Udělalo mi radost, že mě Romča přímo označila:) Je to pro mě takový projev, že o mně a mém blogu někdo ví a alespoň trochu ho zajímá.. fakt si toho vážím:) Takže nezbývá nic jiného, než abych Vám poodtajnila i mé kosmetické nezdary. Myslím, že většinu máme společnou, určitě se v některém taky najdete, uvidíte ;) :D

1) Lakování nehtů u nohou a tvoření nailartu (hlavně štětečky)
Když se podívám na své nohy, je mi až hanba co vidím.. Jak se starám o své ruce, tak nohy absolutně zanedbávám.. mám na nich oprýskaný 2 měsíce nalakovaný lak, který opravdu nevypadá dobře.. To opravdu vidět nechcete, doufám, že tento tag mě donutí s tím něco udělat! :D A o nailartu ani nemluvím.. což o to, nějaké to razítkování a tečkování snad ještě zvládám, ale nikdo po mně nemůžu chtít nějaké omalovánky nebo pouhé vzory, to jde opravdu mimo mě.. navíc na to většinou nemám nervy. Ale moc ráda obdivuju nailartové kreace u Chalkboard Nails nebo u Arvonky či Suzi. Občas mi zůstává rozum stát nad tím, co tyto nápadité a šikovné bloggerky vytvoří!:)

2) Styling vlasů
Co jsem tak koukala, tak tenhle bod jsme zmínila snad každá :D I já na tom nejsem jinak.. Většinou byste mě potkaly s rozpuštěnými vlasy, protože jednoduše se mi ráno s nima nechce nic dělat :D A vlastně to ani neumím.. já si sama sobě neumím úplnést ani stupidně jednoduchý cop.. vždycky mi pár pramenů uteče a vzteky to celé rozpustím :D Nanejvýš si hodím vlasy do (vysokého) culíku nebo zamotám do drdolu. Toť vše :D Dříve mě ještě bavilo si je občas natočit žehličkou, ale vzhledem k jemnosti mých vlasů mi to absolutně nevydrží, takže už i to jsem vzdala :D

3) Péče o pleť
Další bod s kterým mám trochu problém. I když, jak se to vezme.. S mazáním já nemám problém žádný, na to jsem si zvykla tak, že jsem celá nesvá, když nejsem doma a nemám se čím namazat :D S čím mám ale problém je pravidelné čištění pleti... Nebojte, myju se každý den :D Ale můj problém spočívá v používání masek, peelingů a jiných čistících produktů.. Já prostě.. nějak jsem si k tomu nepřivykla. Jestli je použiju 1-2x do měsíce, tak je to opravdu hodně. Vím, chtělo by to více a proto se budu snažit na tom zapracovat:)

4) Líčení očí + obočí
Já si neumím nalíčit oči! NE! Vždycky achám nad různými tutorialy a fotkami líčení.. Občas mě to i popadne a já začnu něco zkoušet, ale dopadne to katastrofálně.. Je fakt, že moc dekorativky na oči nevlastním, ale i s tím málem co mám je to vždycky hrozné :D Na stíny si teprve zvykám, takže většinou nic moc nečekám, ale linky jsem se naučila používat denně a stejně je stále neumím :D Mám gelové, ve fixu, tekuté, obyčejné tužky na oči.. a prostě mi to nejde :D U gelovek mi nevyhovuje štěteček, na tekuté nemám pevnou ruku a ve ty fixu příliš nebarví a při opětovných tazích si to prostě zkazím :( Proto jsem si oblíbila používat tužku, ale stejně.. není to ono :D Vždy se mi povede jen jedno oko a většinou pak dopadám jako na obrázku níže :D Ten mě opravdu rozesmál, když jsem ho viděla.. přesně mě totiž vyobrazuje! :D A co se týče obočí.. no, bohužel ke mě matka příroda nebyla moc štědrá a tak mi nadělila u každého jiný tvar, světlou barvu a hustotu téměř žádnou. Mám problém s tím ho i správně dokreslit, protože všechno na mě vypadá nepřizeně.. ach jo. A když mám výraznější oči a žádné obočí, tak to taky nevypadá nejlépe :D Poraďte, co je pak lepší :D


5) Rtěnky a lesky
Achjo, jak mně se líbí barevné rty... na ostatních. Ale sama bych je nosit prostě nemohla, zaprvé se mi zdá, že mám absolutně nemožný tvar rtů. Za druhé na ně neumím nic nanášet. A zatřetí mi to prostě nesluší. Je to škoda, zkouším to zatím jen s nude rtěnkami, ale i k těm se musím přemlouvat. Lesk, když mi nevoní tak to už je úplně pasé, k jeho používání se nedonutím :D I když přeci jen se chci posunout trošku dál a láká mě si pořídit nějaký neutrální lak na rty Apocalips od Rimmelu, ty se mi fakt líbí a pak ještě nějakou meruňkovou rtěnku, nějakou méně výraznou taky :D Nemáte nějaký tip?:)

6) Nanášení tvářenky
S tvářenkami teprve začínám. Vůbec jsem je dřív nenosila, až od letoška, kdy jsem si k Vánocům nadělila jednou od Buurjois. Je pravda, že už se zařadila mezi mou denní rutinu, ale stále si myslím, že ji prostě nanášet neumím :D Asi mi to bude ještě chvíli trvat no:)

7) Praní štětců
Tohle je mi také trochu trapní to sem psát, ale je to tak... :D K praní štětců se dostávám tak jednou za týden, někdy ani to ne, když se sejde víkend, na který nejsem doma.. tak je to třeba po 10 dnech. Hrozný hrozný hrozný.. vím :D Některé z Vás perou své štětce po každém použití a já tady teď napíšu tohle.. fakt se stydím :D Ale patlám si s tím MU na obličej já, je to můj "bordýlek" :D Taky se to budu snažit zlepšit, fakt! :)

Tak.. a to by bylo asi tak to nejzákladnější. Samozřejmě bych toho našla mnohem více, ale tak to bych tady byla asi donekonečna a vůbec, pokud jste to dočetly až sem, tak Vám moc děkuji za přízeň a trpělivost! Jste skvělé!:) Označovat už nikoho nebudu, protože absolutně nemám přehled o tom, kdo tag už psal a kdo ne.. Pokud tedy budete chtít pokračovat, tak jen směle do toho.. a nezapomeňte se pochlubit s článkem, ráda si přečtu další kosmetické nezdary ;) Případně mi do komentáře napiště, jestli se některé mé nešikovnosti shodují s těmi Vašemi:)
mějte se hezky, Luci

12 komentářů:

  1. Máme to absolutně stejně. Já si přijdu jak úplné dřevo snad na vše :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, jsem ráda, že máš radost.:)
    Tak štětce se taky nedonutím nějak pravidelně čistit a teda obdivuju každou, která si je poctivě pere po každém použití!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to já taky:D a jsem ráda, že v tom nejsem sama.. protože jsem si fakt myslela, že v tomhle budu ojedinělá :D

      Vymazat
  3. Četla jsem tento TAG už na mnoha blozích a nějak mi přijde, že jsme všechny levé na ty samé (nebo pdoobné věci) :D A s tím praním štetců si dobrá. Já tak jedou za 3 týdny :D

    OdpovědětVymazat
  4. je super čítať príspevky aj od ostatných, lebo vo väčšine sa zhodujeme, tak aspoň viem, že v tom nie som sama :-D pusu som mohla aj ja napísať :-D mám malú a ešte aj krivú pusu a keď si chcem dať výraznejší rúž, tak to kričí. keď použijem kontúrku, tak vyzerám, ako keby som utiekla z 90´rokov :o) a ďakujem za zmienku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě přijde, že mám hrozně nevýrazný obličej.. a když si chci dát nějakou více viditelnou barvu na rty, tak už to strašně "křičí" a vypadám jak klaun... :D
      a vůbec nemáš zač;)

      Vymazat
  5. Bourjois boli aj moje prve licka tie su najkrajsie raz s nimi zacnes a uz neprestanes:)

    Inak ak ťa trápia vyrážky dnes príspevok o najlepšom make-upe,ktorý lieči ale aj prekrýva, tu:
    http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/03/recenzia-sebium-al-korektor-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  6. S většinou se s tebou shodnu, třeba i to praní štětců mě vůbec nenapadlo zmínit, ale vlastně jsme na tom ještě dobře, nějaké slečny vůbec nevědí, že by se štetce měly čistit a představa, že používají jeden bez vyprání celý rok...no...jak jsem psala, jsme na tom ještě dobře :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Jéééj, ďakujem za spomenutie, Luci :) S rúžmi na pery som to mala donedávna podobne ako ty, ale teraz som našla taký dokonalý odtieň, aj keď celkom výrazný a tak neskutočne sa mi páči, že som z neho celá nadšená. Dokonca aj okolie naň reaguje pozitívne, takže som prešla z balzámu na pery na rúž :D Takže možno len musíš nájsť odtieň, ktorý ti svedčí a obľúbiš si na sebe rúže tak ako ja teraz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. snad ano, jak já bych ráda používala rtěnku, ale zatím jsem tu pravou nenašla.. snad časem:)
      a vůbec nemáš zač, zasloužíš si to! ;)

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...