úterý 25. června 2013

Někdy se prostě nezadaří, ale jsem zpět;)

Ahoj, zdravím vás všechny!
Jak už napovídá nadpis článku... jsem zpět, ale ne s dobrou zprávou. Bohužel mi přijímačky moc nevyšly.. všude svítí červené nepřijata. Upřímně, nečekala jsem zázraky, ale rozhodně jsem nečekala, že budu až tak moc blízko :( Tedy pro mě je 10bodů poměrně blízko.. ve výsledku je to asi velký rozdíl, ale já jsem si tím alespoň dokázala, že na tu školu opravdu mám.., jenže ne letos :) Čekám tedy ještě na jedny výsledky, paradoxně úplně na první přijímačky, které jsem dělala.. vím i svůj výsledek, ale ten, podle loňských let, asi taky nebude stačit.. těsně:( Je mi z toho samozřejmě na nic, lituji, že jsem byla v únoru tak naivní a nedala si ještě nějakou jinou přihlášku, ale co.. život jde dál :) Zkusím to ještě za rok a uvidíme. Jenže tady nastává otázka, co se mnou bude během toho roku? Absolutně nevím :( Možností je dost, ale nevím, která z nich je správná.. Jít na nějakou školu, kde by třeba brali ve druhém kole, i když by mě to nebavilo? Vydělat si přes léto na nultý ročník a pak chodit tam? Jít na nějaké pomaturitné jazykové studium? Najít si práci/brigádu a učit se doma? Nevím, budu ráda i za vaše názory, pokud k tomu máte co říct.. ať už jen názor, nebo zkušenost ;) Na přemýšlení budu mít času dost, ale já absolutně nevím, co by bylo to nejlepší řešení... Nicméně, pro blog to znamená jenom to dobré:) Sice teď o víkendu odjíždím na dovolenou, ale pokusím se pár článků přednastavit, když už tu teď jedna pauza byla ;) Takže tak, jsem zpět a vy se (snad) můžete těšit na nové články :) A za případné vyjádření k "problému" výše budu neskutečně ráda:)
zatím se mějte hezky, Luci

22 komentářů:

  1. To nevadí, příští rok je taky rok. :)
    Být tebou, asi zkusím tu jazykovku. Nejen proto, že jazyky se neztratí, na rozdíl od nějakého oboru, kde Tě sice vezmou ve druhém kole, ale získané informace budou k ničemu. Navíc kdybys rok třeba jen pracovala, tak takový ten "učební" náboj dost poleví, doma se člověk tolik učit nebude a nakonec by se Ti do toho zase strašně špatně najíždělo. Ale to je jen můj názor. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně to si říkám, ten rok už se v těch studijních letech poměrně ztratí.. právě že se bojím toho, že za ten rok ztratím kontakt s učením a už to prostě nepůjde, jazykovka mě upřímně moc neláká, protože jako maturant z matiky jsem si k nim ve čtvrťáku vypěstovala pěkný odpor.. navíc, nevidím rozdíl mezi studováním jazykovky nebo nulťáku.. přijde mi ten nulťák užitečnější, opakuje se tam učivo, co je potřeba k přijímačkám, mám to kousek od domova.. a platit na jazykovce nebo tady? to už je asi jedno..:) ale díky za názor;)

      Vymazat
  2. No neviem ved skús podať odovolanie, možno ťa ešte niekam zoberú, na aké odbory sa hlásiš, ja odporúčam ísť pracovať, predsalen 5 rokov študovať je dlhá doba a k tomu keby si chodila ešte teraz rok na pomaturitné, tak ti to skoro nič nedá a ani nič nezarobíš a budeš tam kde si teraz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odvolání na lékařské fakulty moc neberou. sami školy psouvají průběžně hranici přijetí dolů.. a sami se i studentům ozývají, takže tohle asi nemá smysl.. pracovat, no.. taky jsem si to myslela, že to bude nejlepší řešení.. ale v dnešní době sehnat práci, která by člověka bavila je taky pěkný oříšek.. já myslím, žetřeba nulťák by mi něco dal, minimálně bych nevypadla ze školního kolotoče..

      Vymazat
  3. Ahoj Luci :)) Ja som tento rok tiež odmaturovala. Mala som však na toľko dlhý a náročný rozvrh, že som nemala čas si zájsť na prijímačky na školy, na ktoré som tak veľmi chcela ísť. preto som sa rozhodla, že si dám rok pauzu. Od 1.júla idem pracovať do práce, po ktorej som veľmi túžila a osamostatním sa. Hneď ako to bude možné, pôjdem na prijímačky a budem študovať to čo chcem. Pretože ísť na školu len preto, aby si niekam chodila, mne osobne príde zbytočné. Len by si sa trápila. Hore hlavu. Život nekončí a aspoň budeš mať čas nájsť samú seba. Možno si uvedomíš, že nakoniec budeš chcieť ísť študovať úplne niekam inam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to přijde zbytečné, tahle možnost se mi líbí i ze všeho nejmíň:) Snažím se myslet pozitivně, ale neúspěch je prostě hořký.. Nemyslím si, že bych si to rozmyslela.. je to můj sen už snad 10 let.. takže, půjdu si za ním! :)

      Vymazat
  4. Jako někdo kdo to zažil, radím, jdi na půl roku na pracák, ten půlrok za tebe pak bude platit stát zdravotní pojištění (do teď ti ho platila škola). V případě jazykovky, si nejsem jistá, že bys byla braná jako normální student a jazykovka za tebe platila zdravotní pojištění. Ono těch 1080 Kč, není zrovna zanedbatelná částka. A zdravotní pojištění si platit musíš, je to ze zákona povinné. Toho půl roku tě nikam posílat nebudou, posílají až po půl roce, takže se neboj, že by tě někam poslali a tys musela vzít i práci, co bys nechtěla. Brigáda nebo práce, by taky nebylo špatné řešení, ale u brigády zase pamatuj, budeš si muset platit to zdravotní pojištění. Málo která firma je brigádníkům platí (brigádník je pro ně totiž levný, nemusí za něj platit zdr. a sociální pojištění). Zase když půjdeš pracovat, získáš nějakou praxi (ve výsledku se i ten půl rok počítá) a po škole, pro tebe bude lehčí najít práci. Od vysoké tě odrazovat nechci, vysoká je fajn, ale musíš se připravit na to, že z 90 % pravděpodobností nenajdeš uplatnění ve svém oboru. Takže by nějaká praxe, byla jen výhoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen by tě chtěla opravit v jednom bodě, a to že zaměstnavatel neplatí brigádníkům pojištění. Pracovat můžeš i na pracáku, který za tebe platí zdravotní+sociální, ale můžeš si vydělat maximálně 4.000 hrubého za měsíc.

      Vymazat
    2. O tom mi říkala kamarádka, ale je už to dost dlouho a nepamatovala jsem si přesně částku, tak jsem nechtěla psát něco, co nemám ověřené :)

      Vymazat
    3. díky za názor:) nicméně, i v nulťáku mám pořád status studenta, což je nesmírná výhoda.. po pravdě mě ta jazykovka ani trochu neláká, takže ani nevím, jak oni to berou. každopádně s tím pracákem, nevím.. asi je to poměrně běhačka, což mě odrazuje už teď. a když vím, že rodiče mě ohledně toho nulťáku chtěji podpiřit, resp. jsou mi ochotni platit školné, tak se mi to zdá jako nejlepší nápad.. budu nadále student a nevypadnu ze školní rutiny..
      a ohledně neuplatnění v oboru.. pochybuju, že by se dokroři neuchytili :D platí to asi pro všechny jiné VŠ, jen ne pro medicínu.. toho se nebojím:)

      Vymazat
    4. V tom případě bys měla vědět, že v nultém ročníku nemáš automaticky status studenta. Proto bych ti doporučila si přečíst tyto dva články, první je z časopisu Univerzity Karlovy: http://iforum.cuni.cz/IFORUM-4356.html zhruba v polovině článku je podnadpis: „Zapomeňte na studentské slevy“ doporučuji tomu odstavci věnovat pozornost. A pak ještě http://www.vysokeskoly.cz/clanek/nulty-rocnik-aneb-jedna-z-moznosti-pro-neprijate

      Píšu ti to proto, že ne každá škola, kde jsi zapsaná v nultém ročníku, za tebe to zdravotní pojištění platí, to je dobré vědět :)

      Budu ti držet pěsti, aby ses na svou vysněnou školu dostala, je důležité jít za svými sny :)

      Vymazat
    5. díky za odkazy. každopádně dneska jsme tam volali, jen informačně, jak to tedy je.. a tam nám potvrdili, že v daném kurzu status studenta neztratím, pokud se tedy nic zásadního nezmění v nějakém zákonu (nevím, nerozumím tomu), ale věřím tomu asi víc než něčemu kde se co šustne nebo napíše, přeci jen by to asi mělo vedení (resp. sám ředitel) nejlíp:) ale díky, určitě si to přečtu;)

      Vymazat
  5. Já se taky minulý rok nedostala na VŠ a tak jsem šla na pomaturitní angličtinu a musím říci, že to bylo dost k ničemu, stálo to hrozné peníze, něco jsem se naučila, ale spíš nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mě to neláká, ale jsem ráda za názor někoho, kdo si tím prošel:) zkusím asi ten nulťák..

      Vymazat
  6. Záleží na tobě milá Luci, jak se na to cítíš. Možná ti pomůže chvíli přemýšlet, a doporučila bych ti se třeba už poohlížet po práci, kdyby sis přece jen tu VŠ rozmyslela, ať pak můžeš jít rovnou pracovat. Ono sehnat si práci také není lehké jak se zdá, a to mluvím jak z vlastní zkušenosti, tak z kamarádčiny, která má právě VŠ.
    Přeji ti hodně štěstí a hezkou dovolenou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě, budu přemýšlet hoodně.. teď na to budu mít poměrně dost času ;) práce není špatný nápad, ale třeba naši se bojí, že čichnu k penězům a už se mi nebude chtít studovat.. možná mají i pravdu. na léto mám zatím domluvenou brigádu, tak uvidím, jak to vlastně všechno bude. a děkuju!:)

      Vymazat
  7. něvěš hlavu a koukej dát dokupy nějaké přesvědčivé odvolání..:) nevíme teda na jakou školu ses hlásila a z kolika bodů ti těch 10 uteklo, ale kromě práv berou na odvolání snad všude..:) a jinak pomaturitní studium jakzyků v čechách je největší blbost co můžeš udělat.. být tebou, zkusila bych vyjet někam do zahraničí a nabrat zkušenosti tam, trochu se otlouct, jak se říká.. nebude to nic jednoduchého, ale kde jinde se naučit jazyk, než v zemi, kde se jím mluví a zkušenosti s prací v zahraničí jsou taky víc než cenné..:) ovšem jestli tě tady něco drží, asi bych zkusila jít nějakou tu VŠ v druhém kole, minimálně budeš mít status studenta a nemusíš se starat o pojištění, drahé jízdné a podobně, když ti ta škola fakt nepůjde, můžeš do toho pracovat a v každém případě příští rok zkusit svoji vysněnou školu znovu..:) já se taky letos dostala až napodruhé, jen si trochu věř..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když ono to odvolání se moc nepodává na školy, co se hlásím.. podepsala jsem prohlášení, že jsem schopna napsat zkoušku a co.. na co bych se odvolávala? :D navíc, na lékařských fakultách jsou ty bodové rozdíly minimální.. je to hrozně našlapané, takže to vidím jako nemožný způsob řešení.. do zahraničí se mi zase moc nechce, sice bych se zdokonalila v angličtině, ale zase bych absolutně ztratila kontakt se školou a předměty obecně, co potřebuji.. a VŠ v druhým kole se mi taky moc nezamlouvá, sama vím, jak to vypadá, když dělám něco, co mě nabaví.. v nulťáku budu mít zachovaný status studenta, takže se mi to zdá, jako dobrá volba.. i když, ještě před 2 dny jsem na to měla jiný názor :D budu si věřit, letos jsem si dokázala, že bych na to měla, ale musím se lépe připravit.. věřím, že to za rok vyjde:) a díky;)

      Vymazat
  8. podla mňa si rozhodnutá-nultý ročník,ako tak čítam tvoje reakcie na komenty vyššie ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Říkala jsem si, že kdyby se mi tohle stalo určitě bych šla někam pracovat, abych si na tu školu aspoň něco vydělala a abych nevypadla z učení, našla bych si nějaký kurzy, kterým bych se pořádně věnovala, nejspíš nějaké jazykové :).

    OdpovědětVymazat
  10. ako som si precitala reakcie vyssie, myslim, ze mozem drzat palce v nulovom rocniku:)

    OdpovědětVymazat
  11. Já teda na výšku ani nešla,ale asi kdyby mi nevyšla,nejspíš bych šla na rok pracovat. Ale na drhou stranu třeba ta jazykovka taky neni špatná. :)

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...