středa 1. ledna 2014

Nákupy vs. spotřebováno za prosinec 2013 + roční kosmetická bilance

Ahoj všem!
Vítám vás u mě na blogu v novém roce a doufám, že ho budete navštěvovat i nadále ;) Snad jste rok 2014 načali dobře a vše se povedlo:) Původně jsem myslela, že dneska článek nestihnu přidat, nakonec se ale vše vyvrbilo trochu jinak a já to stíhám naprosto v pohodě, takže.. jak na Nový rok, tak po celý rok... je tu článek! :) :D A nemuže být o ničem jiném, než o kosmetické bilance za uplynulý měsíc, poslední měsíc minulého roku ;)

Nákupy za prosinec 2013

Tuto fotku bych nenazývala snad ani nákupy, jako spíš novinkami.. většinou se totiž jedná o dárky, ať už k svátku, k Vánocům nebo dokonce ze soutěže. Nicméně, nebudu měnit zaběhnuté koleje.. a nechám to tedy na "nákupech". Na fotce můžete vidět celkem 31 kosmetických kousků. Většinu už jste mohly vidět v článku s vánočními dárky, takže těch už si teď moc všímat nebudu. Spíše odůvodním další novinky, které jste ještě neviděly ;) V první řadě.. a vlastně to byla i moje první novinka v prosinci, jsem vyhrála giveaway u Klárky (Skodulky). Vůbec jsem to nečekala, v takové konkurenci, ještě když jsem si vybrala výhru, která byla snad nejchtěnější. Ale štěstí se na mě usmálo a já tak mám doma tělové máslo a balzámek od Possibility, obojí v lákavé verzi Vanilla Creme Brulee. Zatím jsem nenačínala ani jedno, chci nejdříve dodělat to co mám načaté a co mi doma leží, ale už se moc těším, až obojí vyzkouším:) Dále jsem si sama pořídila novou Rexonu, která je opravdu perfektní! Neodolala jsem dalšímu Lipcolor Butter od Astoru - tento odstín jsem sháněla strašně dlouho a nakonec ho sehnala v naší zapadlé Tetě:) Tělové mléko od Nivei jsem koupila jen tak na zkoušku, uvidím, jak mi bude vyhovovat. Ale zdá se být ideálním řešením vůči mé lenosti na koleji. Jestli jsem se tam namazala tělovým mlékem 2x, tak je to fakt hodně. Tak snad tohle bude takový kompromis:) A nakonec, zkusila jsem si objednat z ebay nějaké třpytky/glitry na nehty. Přišly mi ve 12 různých odstínech, za těch 30Kč, no neberte to:) Tak snad se tu brzy nějaké nehty s nima objeví ;) Zbytek už jsou vánoční dárky (vidíte tu zásobu deodorantů? tu mám tak na rok:) :D).

Spotřebováno za prosinec 2013

V prosinci byla spotřeba celkem vysoká, alespoň na moje poměry to je jedno z těch vyšších čísel. Mohou za to i vzorečky, ale vzhledem k tomu, že je normálně počítám i do nákupů, tak je to snad korektní, brát je rovnocenně jako plná balení ;) Celkem jsem tedy spotřebovala 12 kosmetických produktů.
i+m Naturkosmetik - Berlin Shampoo - 50ml menší balení z beautyboxu. Já přírodním vlasovým produktům příliš nefandím a ani tento mě nenadchnul. Naopak, tak zacuchané vlasy jako po tomto šamponu jsem už dlouho neměla, vůbec nepěnil (ne že bych to od přírodního šamponu očekávala) a vlasy jsem měla hned mastné. Ne, Ne, NE!
Lilien - Regenerační odlakovač - obvykle mezi odlakovači nevidím přílišné rozdíly, ale u tohoto ano. Za první šíleně smrděl, ale neskutečně... :D Až mi z toho odéru bylo kolikrát špatně. Na druhou stranu ale vůbec nevysušoval. Jsem s ním na vážkách, ale myslím si, že najdu jiný odklakovač, který nebude tolik smrdět, nebude vysušovat a zároveň dobře odlakuje nehty.
Balea - Třpytivý krém na nohy s perlovým extraktem a bambuckým máslem - snažila jsem se ho dopotřebovat do poslední kapky:) Zcela vysušené nožky to asi nezachrání, ale na ty mé byl v pohodě. Třpyt se hodí na léto, takže další koupi nevylučuji. recenze ZDE
Lirene - Hydratační mléko k odlíčení obličeje a očí - moc mě nepřesvědčilo. Tohle jsem používala samostatně, jen toto mléko k odlíčení a neměla jsem z toho dobrý pocit. Příště už nee. recenze ZDE
Schwarzkopf Gliss Kur - Šampon Marrakesh oil & Coconut - šampon je určený pro normální až namáhané vlasy. Když jsem si ho kupovala, myslela jsem si, že normální vlasy mám.. po jeho dopotřebování jsem ale postupně začala měnit názor. Vlasy jsem měla mastné už druhý den a vůbec, byly takové zplihlé, nijaké.. Tento konkrétní šampon už neplánuji kupovat.
Lumene - Blueberry Volume Mascara - ze začátku se zdála být fajn, ale šla hodně rychle kvalitou dolů. Opadávala pod oči, mála řasy natočila, neprodloužila.. Jen ten objem se jí nedá upřít. O koupi neuvažuji. recenze ZDE
Balea - Jemné tekuté mýdlo třešeň - nejsem fandou tuhých mýdel, takže tyto tekutá jsou pro mě jasná volba. Navíc Balea je levná, má spoustu variant.. a konkrétně toto moc hezky vonělo. Takže proč ne, pokud nebudou mít žádné jiné, klidně ráda koupím znovu:)
Rimmel - Fix & Perfect primer - mě si nezískala. Špatně se "spojovala" s make-upem, byly neustále viditelné tahy štětcem, přišla mi jako obyčejný, lehce smrdící krém. Znovu už ne. recenze ZDE
3x vzoreček Maybelline - Dream matte mousse - dostaly se ke mě 3 vzorečky tohoto pěnového make-upu. Ze začátku jsem byla velice překvapená konzistencí. Nikdy jsem pěnové produkty nezkoušela a překvapilo mě, jak příjemné jsou. Samotný MU mi ale nesedl, odstín sice ano, ale zvýrazňoval mi suchá místa a vůbec mi celkově pleť přišla dost vysušená. 
Yves Rocher - Pure Light (make-up) - tento vzoreček mě ale příjemně překvapil. Jak samotný make-up, tak i výdrží. Tuto 7ml tubičku jsem měla více jak měsíc! Od tak malé tubičky bych to nečekala:) I MU byl fajn, sice krytí poměrně nízké, ale na pleti vyzkouzlil moc pěkný efekt zdravé pleti. Potřebovala bych asi o odstín světlejší, ale dal se i tento. Pokud někdy budu mít chuť vyzkoušet nějaký přirozený MU, tak po tomto se určitě podívám.

Pff.. a je to:) Tyhle články jsou vždycky na psaní nejnáročnější. Mám toho kolem sebe vždycky mraky, produkty přehazuji ze strany na stranu.. a zabere to dost času. Ale mám je ráda, tak snad i vy ;) Fotka s krabičkami nakonec ;) (zase se novinky do ní nevešly :D) Konečný rozdíl: +19 produktů.




Vlastně ne nakonec:) Protože jako poslední jsem si přichystala ještě nějaké zajímavá čísla, co se týkají této statistiky. Teda.. myslím, že alespoň pro vás by mohla být zajímavá.. pro mě jsou dost odstrašující :D Jedná se o statistiku roční. Dnes je to totiž přešně rok, co jsem zveřejnila svoje první spotřebováno:) Nákupy jsem začínala počítat až od ledna 2013. Ale i tak, můžu spočítat své roční nákupy a počet spotřebovaných produktů.. No, podívejte se sami ;)

  • Rok 2013 (leden-prosicen)
  • Počet nákupů celkem: 319
  • Počet spotřebovaných produktů celkem: 100 :)
  • Rozdíl: +219
  • Průměr nákupů/měsíc: 27
  • Průměr spotřeby/měsíc: 8
  • Nejvíce nákupů v měsíci: 51 (březen 2013)
  • Nejvíce spotřeby v měsíci: 17 (duben 2013)
  • Nejméně nákupů v měsíci: 12 (září 2013)
  • Nejméně spotřeby v měsíci: 4 (září 2013)
  • Nejúspěšnější měsíc: +3 (duben 2013)
  • Nejneúspěšnější :D měsíc: +44 (březen 2013)

Tak co tomu říkáte? Počet nákupů/nových věcí je naprosto šílený. Počet spotřebovaných je celkem úsměvný, že je to rovná stovka:) Ale věřím tomu, protože jsem se stala posedlá tím, abych spotřebovávala a všechny obaly si schovávala:) A to jen díky těmhle článkům :D Nechci vidět, jak by to vypadalo, kdybych si statistiku nevedla.. A trochu mě i děsí, kolik tedy doma mám té kosmetiky.. vypadá, že hoodně :D To ale počítat nebudu..:)


Jaký byl váš kosmetický prosinec? Zkoušely jste se dívat na statistiku za uplynulý rok?
mějte se krásně, Luci

10 komentářů:

  1. Deodoranty Dove jsou moje nejoblíbenější. Suprově ochrání proti pocení. Jinak odličovací tamponky miluju hlavně ty z Lidlu. Ještě jsem neměla lepší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě naopak teď dost nadchla ta krémová Rexona, tak jsem zvědavá, jak na tom budou tyto ostatní deodoranty:) a na nedám dopustit na tamponky z Rossmannu:)

      Vymazat
  2. Souhlasim s řasenkou Lumene, po čase se mi začla taky mazat pod očima. Make-up od Yves Rocher stále mám, pro mě ale neni, když nekryje, nemám to ráda, používám alespon na doma. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni :-D Teda ty vůbec netroškaříš :-D Já takovéhle články a ani statistiky nemám, ale i tak vím, že za tebou hooodně zaostávám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nooo... tak ono, né všechno jsem si koupila sama, že.. to by to číslo bylo hned menší, ale jo.. není toho málo:) :D

      Vymazat
  4. Suprová bilance, to se ti povedlo :)! Mně se teď se spotřebou vůbec nedaří :(.

    OdpovědětVymazat
  5. Asi by som si aj ja mala začať robiť podobný sumár aby som sa trošku krotila v nákupoch :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si myslela, že mi to bude pomáhat.. ale asi spíš naopak :D

      Vymazat
  6. Páči sa mi na týchto typoch recenzií, že vždy na záver ukážeš pomer spotrebovaných a nakúpených produktov, je to niečo nové, čo na iných blogoch často nevidieť. Chválim, len tak ďalej.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, takový komentář vždy potěší!:))

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...