středa 29. ledna 2014

MUA - Undress Me Too vs. MUA - Undressed (Eyeshadow palettes)

Ahoj všem!
Dneska jsem tu s recenzí, která mi dala trochu více zabrat. Pořád jsem jí odkládala, ale nakonec na ní čas přeci jen přišel:) Porovnání svou věcí je pro mě vždycky trochu oříšek, je třeba si všímat opravdu malých faktů a chybiček.. a mně samotné se takové věci nejlépe testují tehdy, kdy nemusím dělat žádné důležité věci.. a můžu se soutředit hlavně na to porovnání. Což v poslední době úplně nešlo, ale na druhou stranu jsem obě věci používala více jak 3 měsíce v kuse, takže si myslím, že názor mám a můžu s ním konečně ven :) Jedná se o velmi známé MUA paletky Undressed a Undress Me Too. Měla jsem tu možnost, že se u mě potkaly obě najednou, takže jejich srovnání k tomu přímo vybízí:)


MUA Undress Me Too

Začnu tou novější, bílou Undress Me too, která se barevnou škálou inspirovala slavnou Naked 2 od UD. Je laděna do studenějších tónů hnědé a já si od počátku myslela, že tyto odstíny jsou pro mě vhodnější a budu se v nich cítit lépe. Proto jsem si ji objednala u Madalenky na eshopu. Paletka obsahuje celkem 12 stínů, z nichž 3 jsou úplně matné a zbytek je buď s perletí, třpytem atd. Součástí balení je i oboustranný pěnový aplikátor, který ale nevyužiji, takže poputoval k mamce. Balení je platové, avšak celkem bytelné. Líbí se mi, že víčko je průhledné, je tedy pěkně vidět na barvičky. Co se týče konzistence stínů, tak ta je ve většině případů jemná máslová, skvěle se nanášející. Vyjímku tvoří pouze již zmíněné matné stíny, které jsou spíše práškové, i méně pigmentované, ale i tak s nimi nemám větší problém. Jen je potřeba je více vrstvit. Žádný se stínů ale nadměně nepráší. Celková gramáž paletky je 9,6g.


Naked je typická matná tělová barvička, která na fotce není skoro ani vidět. Nicméně je perfektní jako podklad pro celé oční víčko.
Devotion je zlatavohnědá barvička, krásně máslová. Po pravdě ale moc často po takovýchto nazlátlých odstínech nesahám, cítím se v nich asi nejméně. Ale ráda je použiji jako "efektový" stín na celé líčení, tzn. že jím lehce přetřu celé víčko, dodá mu pak zlatavé odlesky.
Shy je velmi světlý perleťový odstín tělové barvy, možná trochu více do oranžova. Je skvělý na projasnění vnitřního koutku.
Tranquil je středně hnědá perleťová barvička vhodná taktéž na celé víčko.
Exposed je jedním z mých favoritů. Našedlé hnědé odstíny já prostě ráda:) 
Reveal je světle hnědá, taktéž perleťovka. Opět ho ráda používám na celé víčko.


Fiery je krásná měděná barva. I k tomuto odstínu jsem poměrně zdrženlivá, i když je tak nádherný...
Lavish je jedním z matných odstínů v krásném oříškovém podtónu. Jeho použití jako podklad je téměř samozřejmostí, pokud nepoužiji jeho parťáka Naked.
Dreamy je střední hnedá s lehkou zlatavou kapkou. Když volím nějaké jemnější líčení, tak ho ráda použiji do očního záhybu na vystínování.
Wink je pro mě hodně těžké popsat, je to odstín hnědošedé, který se mi prostě líbí. Dá se použít jak na celé oko, tak i na vystínování.
Obsessed je další z mých favoritů. Já prostě hnědošedé odstíny ráda, tento je z nich nejtmavší a přímo vybízí k vystínování oka právě jím.
Corrupt je matná černá barva, která se ve výsledku jako černá ale netváří. Stín je hrozně tuhý, štětcem nabrat nejde, získáte z něj pouze našedlý odvar.. Je to asi jediný stín, ze kterého jsem zklamavá, avšak.. takto ho využiji mnohem více, než kdyby byl úplně černočerný.. 

MUA Undressed

Druhá, černá, profesně starší paletka se ke mě dostala díky spolupráci s MUA. Měla jsem si vybrat dva produkty, prvním z nich byl lak v odstínu Mermaid a druhým je právě tato paletka. Dlouho jsem se totiž rozmýšlela, kterou si mám pořídit, nakonec jsem se tedy rozhodla pro Undress Me Too a nakonec jsem ráda, že se ke mě díky spolupráci dostala i tato.. jsem z toho překvapená, ale je mi mnohem bližší, ač jsem si to původně nemyslela:) Narozdíl od své kolegyně je totiž laděná do teplých odstínů hnedé a je inspirovaná snad nejznámnější paletkou - Naked od UD. Vlastnosti jsou stejné jako u světlé kolegyně, plastové bytelné balení, stíny skvěle pigmentované, máslové, ty matné jsou na tom trochu hůře. Minimální prášivost, skvělý výdrž na oku. Gramáž opět 9,6g.


Odstín 1 je velmi podobný odstínu Shy z druhé paletky, nicméně tento mi přijde ještě více do oranžova. Je také skvělý na projasnění vnitřního koutku.
Odstínu 2 jsem se nejdříve trochu bála, je to taková narůžovělá hoodně světlá hnědá.. ale nakonec jsem si ji nesmírně oblíbila. Má jednu z nejmáslovitějších konzistencí. Ráda ho používám na celé víčko.
Odstín 3 je univerzální matná středně hnědá, opět skvělá jako podklad pro líčení očí.
Odstín 7 je střední hnědá s velkým podílem zlaté. Taky k němu mám trochu respektu..
Odstín 8 je o něco tmavší, bez té zlaté, je spíše perleťový, vhodný na stínování.
Odstín 9 je vyloženě rezatý, měděný. Velmi zajímavý, ale osobně jsem si k němu cetu moc nenašla..


Odstín 4 je podobný jako dvojka, ovšem bez toho silného růžového podtónu. Opět ho ráda používám na celé víčko.
Odstín 5 je další matný odstín do party. O něco tmavší než trojka.
Odstín 6 je tou pravou zlatou! Jestli jsem o nějakém psala, že je nazlátlý, tak tento je vyloženě zlatý! Moc se mi líbí, ale musím s ním pracovat opatrně, lehce se to s ním přežene.
Odstín 10 mám moc ráda, je to tmavší perleťová hnědá kterou se velmi dobře stínuje oční důlek.
Odstín 11 je zajímavá šedočerná barva se stříbrnými a (snad?) zelenými třpytky.. Od ohybu opět ideál.
A k odstínu 12 jsem si hledala cestu dlouho, nevěděla jsem s čím ho zkombinovat, ale přišla jsem na to! Ač se to nezdá, je v něm hoodně modrého podtónu, takže se mi skěvle hodí k narůžovělému odstínu č.2 :)

Tááákže, můj konečný verdikt je asi takový... Je úplně jedno, kterou paletku zvolíte, obě jsou totiž super.. záleží jen, jaké barevné podtóny vám více sednou. Já bych nejradši pokombinovala odstíny z obou dvou paletek, ale pravdou je, že více sahám po klasické Undressed, ač jsem si na začátku myslela pravý opak:) 
Tyto stíny jsou mými prvními velkými paletkami, byla jsem z nich úplně paf a i nadále jsem s nima spokojená. Jsem si jistá, že vy, co máte zkušenost i s dražšími stíny, tak vám moje slova příjdou asi úsměvná, ale na to moje jednodušší líčení mi tyto paletky skvěle postačí, dají se s nimi vykouzlit opravdu velké věci:))
Tímto děkuji MUA za možnost spolupráce!:)
Btw. měla jsem připravené i fotky líčení na ukázku, ale ne všechny mi vyšly. Takže je článek bez nich, nicméně plánuji zařadit rubriku MOTD (Make-up od the day), kde bych vám nějaká líčení s těmito paletkami ráda ukázala:)

Co vy a MUA? Máte doma také nějakou paletku v neutrálních odstínech? 
mějte se krásně, Luci

9 komentářů:

  1. Taky mám obě dvě, ale v kvalitě paletek vidím velký rozdíl, Undressed je víc pigmentovaná a stíny mají příjemnější strukturu. Nicméně využiju taky obě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, možná na tom něco bude...:) konkrétně na té struktuře, je fakt, že Undressed je mnohem více máslovější, ale na pigmentaci to nijak nepocituji, v tomto ohledu mi přijdou obě paletky fajn:)

      Vymazat
  2. mam tu bielu a som spokojna, tiez nemam skusenost s drahsimi vyrobkami na oci a toto mi staci. Pacia sa mi odtiene ake tam vybrali, len by mohli byt vsetky matne, ja na tie trblietky velmi nie som...

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek Luci, určitě to nějaký čásek zabralo. :) Taky jsem si hned říkala, že bych si ty odstíny namíchala, protože některý se mi líbí, jiný bych asi moc nevyužila.. ale nakonec jsou to dvě opravdu krásný paletky s nádhernými odstíny, po kterých bych sahala asi každý den. :))

    OdpovědětVymazat
  4. mám ji taky doma a jsem moc spokojená :)

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ta pigmetace vypadá suprově :)), čekala jsem úroveň stínů jako má zhruba Elf :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem z nich byla při prvních použitích úplně paf:))

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...