středa 15. ledna 2014

Kterak se mi zalíbila Manufaktura

Ahojte!
Dneska to bude trošku netradičně o dvou věcičkách najednou. Jedna z nich by si asi samostatný článek zasloužila, ale ta druhá... do toho už se mi moc nechtělo, a když jsou od stejné značky, rozhodla jsem se recenze spojit :) Jedná se o produkty značky Manufaktura. Dlouho jsem kolem jejich obchodů jen chodila, ale jednou mi to prostě nedalo:) Bylo to někdy (už!) předloni na podzim, kdy přišla na trh vánoční limitka s vanilkou.. a já jako velký milovním vanilky všude možně, jsem prostě neodolala :) A od té doby Manufakturu míjím jen velmi málo:) 
První co se mi na této značce zalíbilo je, že je česká. Moc si na původ nebo nějaké zajímavosti (veganská, bio,..) nepotrpím, ale tohle mě opravdu zaujalo:) Dále se mi moc líbí její obaly.. ty jsou prostě.. nádherné, ty prostě musí upoutat oči každého, už jen díky těm obalům bych pokoupila půlku krámu:) A v neposlední řadě si mě získala i kvalita jejich kosmetiky:) Teď už ale k jednotlivým produktům :)


Prvním z nich je právě krém z předloňské vánoční/zimní edice s vanilkou. Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, co si z této kolekce odnést, ale nakonec jsem zvolila krém na ruce.. a rozhodně to nebyl krok vedle:) O krásném obalu už jsem mluvila, ale ta vůně krému.. bože! Už hodně dlouho něco neoslnilo moje čichové buňky tak, jako tento krém. Musím se přiznat, že sama asi nevím, jak voní ta pravá vanilka jako surovina. Vanilková kosmetika taky voní pokaždé jinak, ale tahle vůně je prostě božská! Vanilku mi připomíná, alespoň tak nějak si představuju, že voní. Co je ještě lepší je, že vůně vydrží na rukou opravdu hodně dlouho. Mažu se jím večer a ráno ještě vanilku cítím:) I na hydratační schopnosti si nemůžu stěžovat. Nicméně musím podotknout, že nijak zvlášť suché ruce nemám, takže nevím, jak by to bylo u někoho, kdo s tím má problémy, ale na mé ruce stačí opravdu s přehledem. Nezanechává mastný film, poměrně rychle se vsakuje, ale pocit namazání se při tom neztrácí. Řekla bych, že snad nemám ani co vytknout:)


A dalším produktem je balzám na rty z vinné kolekce, která je běžně dostupná. Tento nákup už nebyl plánovaný, ale znáte to.. vlezete do krámu a je vám blbé nebo líto odejít s prázdnou:) Tak nějak se ke mě dostal tento balzám:) Hroznové víno jako takové miluji, takže bylo dlouho nad čím váhat:) Aplikátor je klasický zkosený s dírkou uprostřed (rozumíte mi ne? :D), dobře se jím balzám nanáší. Co mě ale hodně mrzí je fakt, že to dlouhodobé převážení a přenášení v kosmetické taštičce prostě nevydržel.. Jak můžete sami vidět, právě aplikátor/vrchní díl se urazil od tubičky.. a nejde to prostě opravit.. Takže tedka balzám nanáším prsty, ale i to je bez problému. Balzám má totiž tužší konzistenci, která při kontaktu s rty "taje", což jsem doposavad u žádného jiného balzámu neviděla a rozhodně mě to zaujalo! Na rtech zanechává takový saténový vzhled, ani lesklý, ani matný. Prostě dodává takový ten efekt, kdy je vidět, že na rtech něco máte, ale přesto jsou v naprosto přírodním odstínu. Rty tedy nijak nezabarvuje, ale řekla bych, že jim dodá takový studený a upravený nádech. Používala jsem ho v létě u moře, kdy mám rty často suché. Ale tentokrát se nic takového nekonalo, takže bych řekla, že i regenerační účinky jsou dost dobré. A v neposlední řadě i dobře "chutná"/voní :) Opět z toho cítím to, co cítit mám, tedy vinnou révu:) Nebýt toho, že se mi balní rozbilo, tak opět nemám co vytýkat.

Co vy a Manufaktura? Vyzkoušely jste něco?
mějte se hezky, Luci

11 komentářů:

  1. Miluju přesně tenhle krém a pak vinnou řadu :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja som este nic neskusala ale vela veci ma laka :)


    Pozyvam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. tohle se mi přesně stalo s mým balzámem taky a to asi po týdnu..:( hrozně mě to mrzelo, protože byl super.. akorát si nejsem jistá, jestli to byl taky ten vinný..:) já ho radši teda vyhodila, nějak se mi nelíbila představa, že na ten obsah sedá prach a bůhvíco..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? ten můj to vydržel skoro rok. přičemž v taštičce jsem ho nosila 3 měsíce. a s tím prachem mě to ani nenapadlo, vidíš.. ale mám ho uložený v krabičce s ostatníma věcna na rty.. tak to snad nebude tak hrozné. ale mám ho fakt ráda, tak mi je líto ho vyhodit..:)

      Vymazat
  4. Tento balzam mám tiež veľmi rada, mne ale pukol len na jednej strane, takže som to jednoducho vytlačila do téglika v ktorom som mala nejakú vzorku z Lushu a používam ďalej :)
    Inak milujem sprchový gél grep a pomaranč a mala som rada aj pivný šampón :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krém vypadá hodně dobře :) můžu se zeptat na cenu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fíha, tak tu už si opravdu nepamatuju, přecijen to už je více než rok, co jsem ho kupovala. ale zrovna nejlevnější nebude, co jsem se koukala na eshop, tak krémy na ruce vyjdou cca na 150,-, záleží taky jak který. a myslím, že zrovna tahle vanilka už ani v prodeji není, že to byla limitka na loňskou (2012) zimu.. letos mají nějaký pomeranč;)

      Vymazat
  6. Na Manufakturu už jsem několikrát koukala, ale zatím si nic neodnesla, asi vyzkouším nějaký krém na ruce, strašně se mi líbí ty obaly, takže i kdyby nakonec byl na prd, budu ho milovat :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vid? přesně takhle uvažuju taky :D ty obaly jsou naprosto božské:)

      Vymazat
  7. U nás som také nevydela, ale vyzerá to dobre, teda hlavne ten krém :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Manufakturu jsem zatím nezkoušela, ale vidím, že stojí za povšimnutí :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/famous-beauties-eliska-buckova.html

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...