pátek 1. listopadu 2013

Essence - Magic design mascara (waterproof)

Čauky, zdravím vás při pátečním dopoledni:)
Už je listopad.. je to neskutečné, jak to letí.. za "pár" dní už píšeme zápoštový test z anatomie.. a já mám pocit, jako by se mi vše, co už bych měla znát, vykouřilo z hlavy.. asi je to klasický pocit, ale opravdu bude potřeba ještě zamakat.. Ale snad to dobře dopadne ;) 
S začátkem nového měsíce by měla logicky přijít kosmetická statistika za měsíc minulý, nicméně mám tu ještě jeden takový restík, který si odbydu právě dneska.. Takže hned příští článek už ta statistika bude, musím říct, že tentokrát je na nákupy celkem vydatná :D Obzvláště co se týče dekorativní kosmetiky. 
Dneska to bude o jedné řasence, kterou jsem měla možnost vyzkoušet díky soutěži. Sama bych si ji asi nevybrala, ale každá zkušenost se hodí, že :) A jak že u mě obstála?


Balení je takové celkem ucházející, černé s modrým víčkem a nápisem. Modrá barva nápisu se postupen času vytratila (díky neustálému přenášení v kosmetické taštičce:)) a stala se z ní stříbrná. Co se ještě týče balení, tak mě celkem zarazilo, jak je řasenka maličká - 10cm oproti jiným řasenkám (moje nová má 12cm). Dvoucentimetrový rozdíl, asi si říkáte, že to není moc, ale na první pohled mi to přijde jako opravdu velký rozdíl:) Což se projevilo i u kartáčku, který má opravdu velmi krátkou "rukojeť". 


Což bylo asi největším kamenem úrazu, společně s tvarem kartáčku. Ten je téměř souměrný, přičemž směrem je "špičce" se mírně zužuje. S tímto typem kartáčku jsem ze začátku dost bojovala. Postupem času jsem si s ním dokázala nalíčit horní řasy bez problému (i když se mi ze začátku hodně obtiskávala u kořenů řas), ale nalíčení těch dolních.. to bylo s touto řasenkou skoro nemožné.. Díky kartáčku mi to skoro nešlo.. a vypadaly, jako bych je skoro ani nalíčené neměla..


Její voděodolnost je taky celkem téma k diskuzi. Při nějaké chybičce při nalíčení se dá ostatnit úplně v pohodě. Při namočení vodou sice drží, ale začíná pomalu pouštět barvu. A při klasickém odličování je pravda, že šla dolů hůře než jiné řasenky, ale taky to nebyl zásadní problém. Celkově musím říct, že mi ani neudělala takový efekt, na který jsem zvyklá, nebo ho mám ráda. Ano, řasy sice velmi dobře prodloužila, ale to je asi tak vše. Mám ráda, když řasenka dokáže řasy i zahustit a celkově více zvýraznit. Nosívala jsem ji ve dvou vrstvách (viz fotky - bez nalíčení, 1 vrstva - 2 vrstvy), během dne nijak neopadávala, ale to jí při celkovém hodnocení moc nepomůže:) Po pravdě ani nevím, jestli je ještě prodejná, po Essence řasenkách se příliš nekoukám. Doporučit vám ji tedy nemůžu, hlavně díky (mně) nevyhovujícímu kartáčku a také díky efektu, který u mě nenaplnil očekávání. A o voděodolnosti nemá být ani řeč, voděodolou řasenku si představuji trochu jinak a navíc je ani nevyhledávám. Takže za mě rozhodně NE!

Co vy a Essence řasenky? Jaká je vůbec vaše oblíbená?
mějte se hezky, užívejte víkendu. Luci

6 komentářů:

  1. Líbí se mi, jaký ti udělala krásně jemný přirozený look, ale určitě bych do ní nešla, protože voděodolný řasenky absolutně nevyhledávám. Od Essence jsem měla jednu oblíbenou, kterou jsem si dřív kupovala celkem pravidelně, ale už si nevzpomenu na název. Asi něco jako Big Eyes, šedý obal s růžovými nápisy. Teď jsem se zamilovala do legendární Maybelline, zeleno růžová..zas nevim název. :D Ta je dokonalá pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani já voděodolné řasenky nekupuji, k vodě se totiž nemaluji, tak jsou u mě celkem zbytečné. naopak vyhledávám řasenky, které umějí vytvořit něco více, než "jen" přirozený look. Přijdu si taková jako "šedá myška", tak alespoň ty řasy chci mít výraznější :)
      a tu zelenorůžovou Maybellinku mám doma taky, hned co dodělám moji stávající řasenku, tak přijde na řadu:) jsem na ní zvědavá, vesměs čtu samé pozitivní recenze a názory:)

      Vymazat
  2. Párkrát jsem měla nějakou řasenku od Essence, ale vždy jen proto, že jsem neodolala nějaké super akci. Nejsou moc dobré, plnou cenu bych za ně určitě nedala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i mě příliš nelákaly, nelákají a myslím, že ani lákat nebudou.. v drogerce jsou určitě mnohem kvalitnější kousky:)

      Vymazat
  3. Essence řasenky já nerada. Ze začátku sice třeba mají hezký efekt, ale mají strašně krátkou dobu použitelnosti. Brzo se začínají drolit, opadávat, až nakonec vyschnou. Schválně jsem počítala výdrž a cenu jejich řasenky v porovnání s Lancome za 600,-. No schválně, která vzhledem k délce výdrži vyšla levněji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je pravda.. tato svoji funkci plnila jen velmi krátký čas..
      já jsem zatím žádnou dražší řasenku neměla, ani mě to po pravdě příliš neláká, ale je mi jasné, že taková řasenka od Lancomu musí vydržet o poznání déle, tedy.. měla by:)

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...