sobota 7. února 2015

TAG: 30 beauty questions

Čauky!
Je mi milým potěšením pokračovat v tomto TAGu, do kterého jsem byla označena. Díky Beauty Mark za nominaci:) I bez nominace jsem měla tento TAG v plánu, ale označení jeho realizaci ještě urychlilo.. ať nejsem úplně mimo že :D Takže jdeme na to:)

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Nejsem si jistá, jestli to byl úplně můj první, ale pamatuji si na dva laky od Gabrielly Salvete. Byly ještě v tom prastarém balení, které už asi málokdo pamatuje:) Měla jsem bílý a černý, protože to byly barvy, které se v mých -teen letech nosily, kdo neměl černé nehty, jako by nebyl :D Ale úplně můj první kosmetický produkt, který jsem si koupila, když jsem se začala malovat, tak to byla tahle řasenka, taktéž od Gabrielly Salvete.

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou našla?
Já mám ráda celkem výrazné, dlouhé a zahuštěné řasy. Sama je mám celkem dlouhé, takže od řasenky požaduji hlavně zvýraznění a zahuštění. Mezi mé favority patří již výše zmiňovaná XXpress Volume od GS a taky jsem si celkem oblíbila Great Lash od Maybelline. Ale jsem blogerka zvídavá, takže neustále zkouším nové a nové:)

3.  Jaké krytí preferuješ u make-upu?
Rozhodně zlatý střed! Nestojím o žádný maskoidní vzhled, ale zase mám pleť takovou, která potřebuje sjednotit a nějaké střední krytí také ráda uvítám. Nejvíce mi asi zatím vyhovoval Matte Make-up, opět od Gabrielly Salvete (jo, tuhle značku mám fakt ráda:)).


4. Oblíbená high-end značka?
V tomhle ohledu jsem fakt žabař. Mám od každé značky tak 1-2 kousky (viz. fotka výše). Nemohu tedy říct, která z nich je neoblíbenější, ale mám je ráda všechny. Čili Benefit, Clarins, Urban Decay (paletku mám na koleji, takže na fotce chybí), nově také vlastním MAC, Estée Lauder a Lancome.

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale zatím jsi se k ní nedostala?
Já bych toho chtěla vyzkoušet hrozně moc! :D Obzvláště díky instagramu:) Na wishlistu rozhodně fygurují značky jako Too Faced, Chanel, Nars, ale i Kiko a z nehtových značek třeba Sparitual. Tak snad jednou...:)


6. Oblíbená značka z drogerie?
Gabriella Salvete, nečekaně:) A pak také L´Oréal, v poslední době i více koukám po Astoru.

7. Nosíš umělé řasy?
Ne. Mám z nich celkem respekt. Jedny doma díky beuatyboxu mám, ale zatím jsem se neodvážila je zkusit..

8. Je nějaký druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domu?
No, přiznám se, že ano. Jako nenamalovaná se přilíš dobře necítím. V krajním případě vyjdu i nenamalovaná, ale to už musí být. Ke spokojenosti mi stačí řasenka, nějaká linka a zvýrazněné obočí.

9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho jako miminko? /volně přeloženo/
Asi paletky tvářenek Cheeky Sweet Spot od Benefitu. U nás nebyla k dostání a "Ježíšek" musel zapátrat do hlubších a zahraničních vod, aby mi mohl přání vyplnit:)) Ale vážím si každé své kosmetiky, vždycky se mi chce skoro brečet, když se mi něco rozbije nebo jakkoli jinak poškodí..

10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat make-up po jednom, nebo jít na nákup jen jednou za čas a nakoupit více produktů?
Pokud mě sledujete déle, tak už jste si asi všimli, že v každém článku "Nákupy vs. spotřebováno" byly vždy nějaké nákupy/novinky :D Nakupuji tedy dost často.. a přiznám se, neumím nakoupit po jednom.. Na mě skvěle funguje "syndrom jedné položky", vždy tedy odejdu minimálně se dvěma produkty.

11. Máš kosmetický "rozpočet", nebo si utrácíš, jak se ti zachce?
Ani jedno, ani druhé. Rozpočet daný nemám, ale už skoro rok si své kosmetické nákupy hlídám. 

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy, věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Spíš mě ovlivňují blogy a instagram. Ty slevy nemám úplně zmáknuté, většinou na ně narazím přes někoho. Pokud mám ale nějaký zajímavý kupón, nebo přímo v obchodě narazím na výraznou slevu, většinou neváhám:) Pár věrnostních kartiček mám, ale nemám jich plnou peněženku, zatím:) Pokud ale po něčem toužím, koupím si to i bez slevy.. a většinou pak do dvou týdnů někde ta sleva je, tak si "rvu vlasy", proč jsem radši nepočkala :D


13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ nejčastěji?
O tom, že jsem lakomaniak, to už asi víte :D Mimochodem, na fotce je vše, co doma mám. Nějaké jsou ještě někde na návštěvě, vypůjčené, ale v takovém množství se to ztratí :D Ve velké krabici jsou laky, které už jsem lakovala, případně už tu byly. Ve dvou menších jsou laky, které jsem ještě vůbec nelakovala (hups..) a volně položené jsou laky, které už jsem lakovala, ale čekají na svojí šanci tady na blogu:) No a kromě laků jsem se v poslední době "naučila" dost nakupovat tvářenky.. Když ony jsou tak krááásnéé:) (fotka dám někam níž).

14. Upřímně, existuje nějaká značka, kterou nemůžeš absolutně vystát?
Nevím, asi mě žádná nenapadá. Neříkám žádné značce rezolutní ne, ale momentálně jsem dost naštvaná na La Roche-Posay. 

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení? (parabeny, sulfáty, olovo,..)
Vůbec. Nerozumím tomu a tak to vůbec neřeším.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Jako třeba internet? :D Na internetu nakupuji docela často a mám ráda drogerii Rossmann, je mi mnohem sympatičtější, než DMko. Ale paradoxně se do Rossmannu příliš často nedostanu, proto si to užívám:) Do parfumérek jsem zatím moc nezavítala, já jsem hrozná.. vadí mi, když mi někdo jde v patách a nenchá mě samotnou pokoukat :D

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svojí rutinu?
Co se péče týče, tak pořád zkouším něco nového. Vlastně ve všem.. vracím se snad jen k odličovacím tamponkům. Ale to ze mě dělá blog! :D

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Tyjo. Asi nemám, já nevím.. věci jako sprcháče a pěny většinou dostávám, takže.. co dostanu, to používám. Ale mně stačí i klasická Balea, nejsem náročná:)

19. Kdybys mohla od teď používat a nakupovat už jen jednu značku, která by to byla?
Asi Inglot. Protože je poměrně cenově dostupný, eshop už taky mají.. a vůbec, najdete u nich třeba i laky na nehty! S touhle značkou bych si rozhodně vystačila:) Zatím jsem vyzkoušela stíny a tvářenku a jsem nadšená, plánuji si pořídit i další odstíny a produkty:)



20. Jaká značka má podle tebe nejpovedenější obaly?
Asi Benefit a různé asijské značky (Holika Holika, Etude House,...).

21. Jaká celebrita má vždy skvělá make-up?
Víte, že nevím? Celebrity nesleduji a jejich make-up tedy také ne. Jsem jediná? :D

22. Na jakém eshopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Asijské značky rozhodně na ebay, z těch českých jsem již několikrát využila galaxieprani.cz nebo třeba milanicosmetics.eu

23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
Ehm... žádný? Fakt, já zahraniční blogerky nesleduji vůbec a nevím, jestli u nás v Čechách máme nějaké "gurus" :D Také jsem jediná? :D

24. Máš ráda multifunkční produkty, jako stainy, lips and cheeks, shimmer bricks, atd.?
Moc takových produktů jsem zatím nezkoušela, ale obecně věci, které jsou na více druhů použití, tak používám jen na jednu. Takže je asi zrovna vyhledávat nebudu:)

25. Jsi v nějaké fázu líčení nemotora?
Teď už si troufám říci, že ne:) Dříve mi nešly linky, ale každodenním používám jsem je vypilovala ke své spokojenosti. Ale vlastně ano, vůbec mi nejdou ocásky u linek. Ale podle mě na ně nemám ani tvarované oči.. prostě se mi nikam nevejdou :D

26. Používáš bázi pod oční stíny?
Ano:) Sice nemám nijak extra mastná víčka, ale mám pak lepší pocit a stíny se vůbec lépe na víčko chytají.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
V případě, že si zrovna ten den myji vlasy, tak 2 - šampon a balzám. Pokud to je den, kdy si vlasy nemyji, tak žádný :D Jen sporadicky použiju třeba suchý šampon, nebo lak na vlasy.. to už fakt musí být.

28. Co použiješ první - korektor nebo make-up?
Nejdřív bázi, na ní make-up a pak korektor.

29. Zvažovala jsi někdy navšívit make-up kurz?
Ne, já jsem hrozně stydlivá na tohle.. :D

30. Co na make-upu miluješ obecně?
Je to můj koníček, který mě neskutečně baví a v podstatě i naplňuje. Člověk může díky němu vypadat každý den jinak, krásně a přirozeně. Podle mě je i trochu umění použít více produktů (už se mi také stalo, že se mě někdo zeptal, jestli toho nepoužívám až moc, když viděl třeba fotku..) a přesto vypadat přirozeně. Ale i to jde.. a to mě na top právě baví. Taky i to, že existuje spousta druhů značek a produktů a každý se přesto chová úplně jinak:) Je to jako bonboniéra.....:)

Fuhaaa, jsme na konci:) Schválně mi dejte vědět dolů do komentářů, jestli jste TAG dočetli až sem a jestli se v něčem shodujeme:) Dál nikoho zapojovat asi nebudu, protože za ten měsíc neaktivity nemám úplně přehled, kdo ho dělal a kdo ne. Ale pokud jste ho nedělali a zalíbil se vám, tak určitě pokračujte a pochlubte se v komentářích:)
mějte hezký víkend, Luci

3 komentáře:

  1. TAG je super a taky jsem ho sepsala :). S těmi parfumerkami souhlasím, taky mi vadí, když za mnou furt někdo chodí. Nejradši si všechno prohlížím sama, a když už přijde třetí prodavačka s tím, že mi poradí, tak většinou odcházím :D Syndrom jedné položky naštěstí nemám, já si většinou kupuju jen jednu věc a třeba časem se vrátím pro další :)

    OdpovědětVymazat
  2. Laky na nehty taky miluju, ale takovou sbírku teda nemám :D Moje první kosmetická věc byl asi taky lak na nehty od Gabrielly Salvete, ale červený rudý odstín! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dočetli, dočetli :-) Zhodujeme sa napr. v 21, v 18, v Gabrielle Salvete, a aj v druhej polovici 22, hoci to nie je súčasť otázky :-)))

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...