čtvrtek 19. července 2012

Dovolená v Bulharsku

Ahoj :) 
Dnes vám chci trochu přiblížit dovolenou, ze které jsem se minulý týden vrátila :) Nechci to brát nějak extra do detailu, takže doufám, že se moc nerozepíšu.. ono pochybuji, že se vám to vůbec bude chtít číst :D Co se týče fotek, tak pár jich sem hodím, ale ne moc.. většina je totiž rodinného charakteru a ty bych tady nerada zveřejňovala...

Tak tedy, byla jsem s rodinou na dovolené v Bulharsku, konkrétně v menším městečku Primorsku, což je poměrně velký ráj turistů, obzvláště těch českých.. z čehož jsem měla "ohromnou radost", všude čeština... Ale co;) Letěli jsme klasicky z Prahy do Bourgasu (ano, tam, kde  se včera odehrál ten atentát :( bože, ještě před týdnem jsme na tom letišti byli a teď tohle:( - pochybuju, že po tomhle tam ještě bude chtít někdo jet..) a následně jsme se taxíkem dopravili k hotelu (cca 45min cesty) Perla Beach****.


 Hotel byl podle mého na bulharské poměry opravdu špičkový. Nacházel se přímo nad severní pláží, na kterou stačilo pouze přeběhnout malou silničku a sejít dolů po schodech. Na druhou pláž - jižní to bylo zhruba 500m. Co se pokojů týče, tak jsme byli celkem na pochybách, protože někteří si stěžovali na jejich velikost, ale my, i s 20€ úplatkem :D, dostali pokoj více než prostorný, navíc v nejklidnějších místech hotelu:) Všude bylo čisto, klídeček, personál byl více než vstřícný,...:)


Dovolenou jsme měli s all inclusive. Což znamená snídaně, obědy, večeře, ale i veškeré pití i drinky, ať už na baru nebo v jídelně v ceně dovolené. Jídlo tam měli opravdu výborné! I já, jakožto celkem vybíravá osoba jsem si vždy něco vybrala. K snídani byly hodně vajíčka na jakýkoli způsob, párky, ovoce, zelenina, sladké pečivo, slané pečivo, sýry, salámy, cereálie, palačinky, marmelády.. prostě vše na co si člověk vzpomene.. ovšem s naším klasickým pěčivem nepočítejte, u nich je klasické pečivo něco jako u nás veka:) U oběda a večeří to bylo hodně podobné, ale vždy byl výběr z několika mas - kuřecí, vepřové.. hovězí jsem tam ani neviděla, ale vždy byly ryby a mleté maso pokaždé na jiný způsob. Z příloh byly hodně brambory, rýže pokaždé na jiný způsob, nechyběly hranolky, grilovaná zelenina atd.


Z pití byl taky výběr více jak velký, myslím že cca 8 druhů v jídelně a na baru pak míchaly různé drinky, ať už alko nebo nealko. Prostě klasika :)


 Co se pláží týče, tak Primorsko je takovou zvláštností. Přeci jen, kde najdete dvě pláže na jednom místě?:) My většinou byli na té severní u hotelu (na všech fotkách), která byla o poznání bouřlivější a "lidnatější":D než tak jižní. Střídaly se dny, kdy bylo moře klidné s dny, kdy bylo hodně bouřlivé viz. fotka. V těch klidnějších dnech však bylo plné řas, což jsem teda já jen těžko snášela.. nemám ráda, když se mi lepí uplně všude a pak se jich zbavuju ještě ve sprše :D Proto jsme i často volili hotelový bazén, který taky nebyl vůbec špatný.. i když lidí v něm bylo vždycky více než dost.


Celkově se mi dovolená líbila. Musím říct, že až tolik jsem od ní neočekávala, proto jsem byla jen překvapená :) Co se hotelu týče, tak ten byl asi jeden z nejlepších, kdy jsme kdy byly.. moře, to už bylo o něco horší, ty řasy mi dojem hodně zkazily, ale někomu třeba nevadí ;) Ale dovolenou jako celek bych hodnotila rozhodně kladně. Byla to vlastně i první dovolená, na které bylo chladněji než u nás v ČR oproti 35°C vedrům tam bylo něco okolo 28°C a nám bylo fajn :) Prostě žádné velké vedro, což bylo pro naši rodinku absolutně ideální;)


A nakonec taková moje klasická fotka, kterou si vozím z každé dovolené :D moře, pláž, písek.. a mé nohy :D

Nevím co bych více napsala, proto jestli vás něco zajímá, pište do komentářů.. určitě vám ráda odpovím ;) A vás se ptám - máte vy nějakou oblíbenou destinaci, kam rádi jezdíte? Nebo kam se chystáte letos? 
mějte se hezky a příště už s laky ahoj, Luci

8 komentářů:

  1. Vyzerá to tam dobre :) Tie riasy by sa teda nepáčili ani mne,musí to byť nepríjemné.Ja by som šla veľmi rada na dovolenku do Talianska :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak já ti závidím. Muselo tam být krásně.. Miluju moře a hlavně sluníčko... ;)

    Ale možná by mi v Bulharsku scházely nějaké ty historické památky. Kamarádka se také vrátila z Primorska a říkala, že pamětihodnosti nic moc..

    Jinak já ráda jezdím na Pag do Chorvatska.. máme tam známé a jezdíme tam na takové privátní pláže, kde jsme jen sami.. Ale ráda bych letos vyrazila s přítelem kamkoliv.. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na nějaké výlety to tam fakt moc není.. cestovka nabízí jen nějaké výlety na lodě a pak ještě výlet do Istanbulu a to je asi tak vše.. a zase podnikat něco na vlastní pěst, no.. to by asi nebylo nic pro mě :)

      Vymazat
  3. Super dovolená :) A poslední fotka nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to tam hezky. :)

    OdpovědětVymazat
  5. no jak já ti závidím! :-) krásný fotky

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky a vypadá to, že tam bylo opravdu krásně :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je supr, že se ti na dovolené líbilo, já už se na té naší taky vidím. :D

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...